Wij zijn sinds 13 Juli 2020 officieel ingedeeld in de klasse van vier tulpen. Dit is de één na hoogste kwaliteitsklasse van het Nederlandse classificatiesysteem voor bed & breakfasts. Wij ontvingen de vier tulpen na een bezoek van een mystery guest van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Uit het rapport van de mystery guest:

B&B Overmunthe ligt op een historische plaats midden in het dorpje Urmond. Voordat je de deur binnenstapt ben je al verrast en vol verwondering over deze locatie naast de kerk, op een terp dichtbij de Maas. De allervriendelijkste gastheren geven je een warm welkom en laten je direct thuis voelen in deze unieke woning. Het zeer oude monumentale gebouw is ook een rijksmonument en ondanks dat het midden in het dorpje ligt is er 100% privacy in de hele grote tuin met uitzicht over het dorp en de omstreken. Alles is piekfijn in orde, zowel binnen als buiten en het is overduidelijk dat de gastheren daar kosten noch moeite voor sparen. Heel bijzonder en prettig is de communicatie. Al in de bevestiging en de informatieve mailtjes die volgden, voel je je welkom en goed verzorgd. Dat wordt ter plekke voortgezet in de hulpvaardigheid om met elke vraag zorgvuldig mee te denken. Zo is er ook heel veel informatie aanwezig over de omgeving. En wat er niet is, wordt door de heren direct opgezocht en doorgestuurd naar jouw telefoon. De kamer die wij tot onze beschikking hadden is heel groot en sfeervol ingericht en ook hier ontbreekt het aan niets. Heel sympathiek ook zijn de prijzen van de drankjes die je desgewenst kunt nemen uit de koelkastjes. Wij hadden mooi weer en genoten van de mogelijkheid om van terras en tuin gebruik te mogen maken.

De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie stelt minimum kwaliteitseisen aan deelnemende B&B's en geeft inzicht in de kwaliteitsverschillen. Deelnemende B&B’s worden gerangschikt in klassen van 1 t/m 5 tulpen. Het classificatiesysteem wordt uitgevoerd door Stichting Bed & Breakfast Nederland en de controle gebeurt door middel van mystery guests. Alle geclassificeerde B&B’s zijn te vinden op www.bedandbreakfast.nl  en www.bedandbreakfastclassificatie.nl .

 


"Een bed & breakfast met vier tulpen heeft een uitstekend kwaliteitsniveau. Het interieur van het bed & breakfast is luxe en aan het exterieur is veel zorg besteed. U mag een hoge kwaliteit verwachten met veel voorzieningen en een uitstekende service”, aldus Stichting Bed & Breakfast Nederland.